Deskoherní akce ve Viničním domku

Viniční domek_9

Tak jsme byli poprvé na společné deskoherní akci s kámoši z Myšího doupěte. Fungovalo nám to spolu bezvadně, moc jsme si to užili a určitě to rádi zopakujeme. Měli jsme luxusní prostory - celý domeček. Kde? A na jaké akci? Jmenovalo se to Retrohrátky, pořádala to Praha 12, ale kromě retroher, o kterých naše Alice taky něco ví, se tu mastily deskovky. Vše proběhlo v pražských Modřanech v tzv. Viničním domku. Kde jsou vlastně domečky dva. V jednom je kavárna, ve druhém se dělají svatby a tak. V obřadní síni byly místo svatby deskovky. 

Myší doupě se stěhovalo a právě kousek od Viničního domku mají svůj obchod -Mezi Vodami 2282/29b, Praha 12 - Modřany, po schodech nahoru do 1. patra (přímo naproti tramvajové zastávce Belárie). Tak byli Prahou 12 přizvaní, aby se zůčastnili jejich Retrohrátek. A my se přidali, protože Alice je na retrohraní ta nejpovolanější, takže si od deskovek odbíhala zahrát krvavé koleno nebo na venkovním pódiu popovídat o své knize Retrohraní. Bylo to veselé sobotní odpoledne plné spokojených dětí. Venku si zaskákaly přes gumu, švihadlo, hodily si čáru s céčky a pak si k nám skočily zahrát nějaké ty jednoduché, milé, rodinné deskovky. 

Měli jsme ten luxus celého domku, do kterého se vešlo 8 herních stolů. Byly na nich hry Turboprší, Dorty jsou vrženy, Ponorka, Spící královny, Kdo to byl, Milostný dopis a nebyl problém vytáhnout a zahrát si s dětmi i další. Hry jsme tu i prodávali, Myšáci měli samozřejmě na ukázku i na prodej všechny možné vychytávky k deskovkám z 3D tisku, protože to je to hlavní, co dělají. 

Potkali jsme se tam i s Vlastimilem Diukem Čurdou, českým autorem deskovky Bulánci, odpočívej v pokojíčku. Brutální bitka polštářů podle nějaké superznámé počítačové hry ze školních computerů někdy z 90.let? My to neznali, jsme o dost starší generace, co mastila spíš Tetris a Nu pogodi!. Ale autor sympaťák, celá Kavčí letka si Bulánky zahrála, děti i Martin nadšení, Alice nestíhala, protože u toho balila stánek. Už byl konec akce.  

Viniční domek_7

Vepředu je pódium, kde Alice chvíli mluvila i o své knize Retrohraní a pak si tu kolem po zahradě zahrála s dětmi krvavé koleno. No a vzadu v tom domečku byly deskovky. Je to krásné místo kousek od stanice tramvaje Belárie. Určitě jsme tu nebyli naposledy. 

 

Viniční domek_13

Naše parta - Myší doupě a Alice.

 

Viniční domek_4

Viniční domek_2

 

Viniční domek_22

 

Viniční domek_18

 

Viniční domek_16

Diuk, autor hry Bulánci se svou polštářovou masakrovačkou. Místo krabice je hra ve skutečném polštářku. Produkčně je to velkoryse udělaná deskovka. Fakt palec hore. 

 

Viniční domek_17

Bulánci na stole

Viniční domek_23

Celá Kavčí letka hraje Bulánky

 

Viniční domek_19

 

Viniční domek_25

Alice a její povídání o Retrohraní

 

Viniční domek_21

 

Viniční domek_20

 

Viniční domek_24

Na konci jsme všichni byli parádně hotoví a 3 z 5 přišli o hlas. Tak moc jsme se snažili všem příchozím udělat zábavné herní odpoledne, obětovali jsme i hlasivky. Ale užili jsme si to a s Myšáky bychom klidně vyráželi na akce častěji. Je to pracovitá a zábavná banda a protože mají sami hafo malých dětí, umí hry pro tuhle cílovku báječně představit a vysvětlit. No a milujeme všechna ta 3D udělátka, co tisknou. 

Snímek obrazovky 2023-09-12 v 16.54.17