Hra měsíce: Troika

Hra měsíce: Troika

Od našich oblíbených japonských vydavatelů Oink Games máme další hru v tzv. pololokalizaci, kdy k jazykově nezávislé hře (na komponentech není nic napsáno) přidáváme náš podrobný český návod. Tahle pecka se jmenuje Troika. 

Celkový pohled na hru Troika od Oink Games

 

Rychlý přehled: 

  • je určená pro 2–5 hráčů od 9 let
  • zabere zhruba 20 minut
  • další kapesní desková hra v duchu typického japonského minimalismu
  • herní design i grafika: Jun Sasaki (spoluautor Ponorky, Startupů a Cirkusu)
  • vydalo ji v roce 2017 japonské vydavatelství Oink Games

 

O co v ní jde? 

V nepříliš vzdálené budoucnosti vědci objevili na jiné planetě nové druhy kamenů. Když posbíráte tři, které k sobě patří, můžete z nich vyrobit mimořádně hodnotný drahokam, nebo palivo. Jakmile se o těchto vzácných kamenech doslechnete, vydáte se na tuto planetu, abyste zbohatli. Kvůli trablům na cestě vám ale dojde palivo na zpáteční cestu. To je dilema! Chcete získat vzácné nerosty, ale taky potřebujete palivo. Navíc nejste jediní, koho napadlo něco podobného. Dokážete posbírat víc drahokamů než soupeři a ještě si zajistit palivo pro návrat? 

 

Co sbíráte?

Trojku kamenů v postupce proměníte na drahokam.
Trojku stejných kamenů proměníte v palivo.

 

Jak se hraje?

Hraje se na tři kola. Po každém kole se vyhodnotí sbírky všech hráčů a rozdají se žetony vítězných bodů. Na konci třetího kola vyhrává hráč, který získal nejvíc vítězných bodů.

 

V každém případě musíte mít alespoň jednu palivovou sadu, protože bez paliva se z planety nedostanete. Uniknete dřív, než budou všechny zdroje vyčerpané a planeta vybuchne?

Troika od Oink Games