Similo - dedukční obrázková hra podobná Hádej, kdo jsem

"Když se rychle oblíknete, připravíte si věci do školy a sednete si v kuchyni ke snídani, ukážu vám novou hru", tak Alice jednou ráno začala v 7:00 lákat děti k partičce SIMILA od ALBI Česká republika. Alice s Martinem si hru zkusili přímo v ALBI, Kavčata ho ale ještě nehrála. To byl fofr. A stihli jsme všici odehrát dvě partie, než šlo jedno Kavče do školy a druhý vedle do karanténního pokoje na meet.
 
SIMILO je jedna hra v několika tématických hávech. Tu samou hru si můžete pořídit s historickými postavami, s bájemi, pohádkami, zvířátky evropskými nebo ze safari.
246939933_558562785229531_168003605073322838_n
 
 
Jak se Similo hraje?
Je to hra kooperativní, při které se kooperuje (spolupracuje). V překladu hrajete všichni spolu a buď vyhrajete nebo to nedáte. Hledáte jednu kartu z 12, kterou si hadač v duchu vybere. Dává vám několik kol nápověď, co kolo, to jedna napovídací karta. Nesmí se u toho mluvit, jen kartou naznačíte, zda má či nemá něco společnýho s hledanou kartou. Má-li, pak kartu dáte svisle, nemá-li, pak vodorovně. V prvním kole mají ostatní za úkol vyřadit 1 kartu, ve druhém 2, ve třetím 3 a ve čtvrtém 4. Pak na stole zbydou dvě karty a musí se uhodnout již ta pravá. Ten, kdo hádanku zadává, má vždy 5 karet v ruce, ze kterých si nápovědní kartu vybírá. Po kole vždy dolízne do pěti. Fakt easy peasy, snad brzy natočíme i video. Moc príma hra.
 
tempImagencGwbQ
 
Z těch tří, co zatím máme doma, logicky asi budeme sahat po pohádkách, protože tam my dospěláci i děti známe všechny postavy. Báje a historické postavy by zvládl Martin, ale zbytek jednotky moc ne. Tak se těšíme, až nám dorazí ještě zvířata. Ta by šla hezky hrát i s oběma zvířecími balíčky najednou.
 
  • Mínus - hrozně blbě se nám to vyndavá z krabiček a tenké papírové krabičky jsou odsouzeny k záhubě, zejména na cestách by asi dostaly zabrat
  • Plus - líbí se nám vizuální zpracování a je super, že u každé karty je i popisek, co je co a kdo je kdo. To se hodí. Karty jsou z dobrýho materiálu a jsou příjemné do ruky

IMG_1137

IMG_1433

tempImageVTIjXy

tempImageZojWzq