Heckmeck - všechny varianty hry

IMG-5475
 
Heckmeck (Heckmeck z žížalek)
  • jednoduchá kostková hra pro 2-7 hráčů
  • od 8 let
  • 20-30 minut
Nenechte se zmást dětinským vizuálem, v malé krabičce se zkrývá chytrá zajímavá hra, kterou si rádi zahrají i dospělí.
 
Libo červíka na grilu?
Stanete se ptáčky, co sezobávají červíky. Kdo jich zdlábne víc, vyhrává. Ve hře je řada kamenů jako z domina nebo Dračího paláce/Mahjongu a speciální kostky. Místo šestek jsou tam červíci. Házíte na některé číslo, které je na hracím kameni, podobně jako při hře 21. Snažíte se získat co nejvíc červíků, kteří jsou na hracích kamenech. Kdo má na konci červíků nejvíc, vyhrál. 
 
Do čeho házet kostky:
Doporučujeme něco na odhazování kostek, dají se házet i do víka krabice, ale pohodlnější je přímo nějaké udělátko na házení kostek třeba jako máme my. To je kožená vychytávka, která se v rozích zapne/rozepne a na cesty z ní uděláte placku. 
 
Natočili jsme pro vás videonávod, jak se Heckmeck hraje. 
 
 
K základu máme i rozšíření, mrkněte, co základ i rozšíření obsahuje.
 
 
A jak se rozšíření hraje? Samostatně je nehratelné, musíte mít i základ a pak si můžete užít ještě víc ptačí grilovačky než předtím. 
 
Druhy Heckmecku:
Existuje několik verzí hry Heckmeck, otestovali jsme všechny, Ta základní, kterou prodáváme, se nám líbila nejvíc. A k ní možnost dokoupit rozšíření. 
 
Untitled design_1
 

Heckmeck junior

Je verze pro menší děti od pěti let. Místo číselných kostek jsou tam kostky obrázkové, pravidla i hrací kameny jsou jednodušší. Na kamenech na grilu jsou jen čísla 4-9 a daný kámen hráč získá tak, že na 6 kostkách nahází daný počet obrázků. Přičemž je tam rozpůlená houska za dva body a červík, který každý hod musí potvrdit stejně jako v ostatních podobách hry, je za 1 bod. Místo čísel si dáváte stranou kostky se stejným symbolem/obrázkem. Stejně jako v ostatních variantách se odložené symboly nesmí v jednom hodu opakovat a odkládat znovu. Pokud máte neplatný hod, netrestá se vracením kamene na gril, ale jen se otáčí nejvyšší kámen obrázkem dolů.

  • věk: 5+
  • 2-5 hráčů
  • 15-20 min 

Kostky jsou sice roztomilé, ale místo hracích kamenů jsou ve hře použity kartónové kartiřky, které v ruce nemají to kouzlo.

unnamed (27) 

 
Mini v plechovce

Pořídili jsme i miniverzi v malé plechové krabičce a ta se nám nelíbí nejen vizuálně, ale ani na ohmat a blbě se s ní hraje. Takže za nás palec dolů. Někde venku by vám ji vítr hned rozfoukal. 

unnamed (31)

 

HECKMECK DE LUXE

Ve velké plechové krabici se ukrývá ten náš základ i rozšíření a navíc figurka zeleného jablka (už si nepamatujeme, k čemu slouží). Balení bylo moc velké, do našeí malé krabičky se vejde základ i rozšíření, a tak jsme do našeho e-shopu sehnali právě ty menší krabičky. Navíc někdo chce třeba jen základ a pak by zbytečně platil i za rozšíření. 

unnamed (1)_1