Krabčáci: hra měsíce

Hra měsíce: Krabčáci

Krabčáci jsou karetní hra s herním mechanismem, kterému se říká sbírání setů nebo sad. V tomhle případě sbíráte hejna ptáků. Hra je pro 2–5 hráčů od 8 let a zabere zhruba 20 minut.

Ptáci jsou v krabici a mají i krabicoidní grafiku. Však se taky v originálu nazývají CuBirds. Podle zkušených hráčů i začátečníků je to jedna z nejlépe hodnocených karetních her posledních let.

Taky jsme si je oblíbili, a proto i zařadili do našeho e-shopu. Najdete v něm rodinné deskoherní pecky, které máme rádi a za které dáme ruku do ohně. 

Tak vypadají rozehraní Krabčáci

 

V krabičce je na 110 hracích kartách 8 druhů krabicoidních ptáčků. Sova, tukan, plameňák, kachna, papoušek, straka (někdo jí říká i vlaštovka) a dva ptáčci, kterým každý říká trochu jinak. Jednak rákosník, kterému leckdo říká čáp, velký krabčák nebo třeba tampón, jednak červenka, ze které se stal krabčák – tedy vrabčák z krabice. Skvělé je, že každá ilustrace je jiná a ptáčci jsou i v detailech nebo pózách trochu odlišní. Grafici si s nimi prostě vyhráli. 

Jak se hra hraje, se můžete podívat v našem podrobném videu. Pravidla zaberou asi 6 minut a pak můžete ještě omrknout 10 minut samotného hraní.

Odkaz na videonávod Krabčáků

Vylepšujeme naše videonávody

A když už jsme u videí, tak se vám chceme taky trochu pochlubit. Snažíme se, abychom je neustále vylepšovali. Nakoupili jsme nová světla, speciální stativ, abychom mohli natáčet shora na desce stolu, k tomu pořádný mikrofon. Alice zprofesionalizovala střih, nově si píše i scénáře. Koneckonců – kvůli videím jsme loni zrekonstruovali i obývák, abychom vůbec měli místo pro natáčení. A teď? Teď je hotovo (prozatím), a tak Alice natáčí jako o život. 

Alice v našem domácím, improvizovaném studiu

 

Videa k deskovkám, které můžete koupit v našem e-shopu, poznáte na 4kavčím youtubovém kanálu snadno – podle nové grafiky:

Nová grafika na našem YouTubu