Malé deskové hry do 300 korun

Na Vánoce 2020 jsme do 4letteru - newsletteru o hrách a hraní sepsali hromadu tipů na skvělé rodinné hry. Jsou tady z toho 3 články, první je o hrách do 300 kaček.

1.foto do vánočního 4letteru 4 Kavek

Spící královny:
Vyhrává ten, kdo probudí nejvíc spících královen, ale ostatní vás o ně budou chtít připravit s pomocí rytířů či uspávacích lektvarů. Rychlá karetka pro 2–5 hráčů. Tuhle hru mají rády zejména holčičky, ale herní mechanismus baví i kluky.

PS: Brzy je naskladníme i v našem e-shopu. 

unnamed (35)

unnamed (36)

Ubongo (cestovní):
Měli jste rádi tetris? Tak toto je jeho deskovková verze. Vtipná logická postřehovka pro 2–4 hráče. Můžete si pořídit velkou deskovou verzi, verzi pro malé děti, větší děti, různé 3D verze a podobně. Hodně vtipná a jednoduchá hra, která bude bavit malé i velké.

unnamed - 2021-02-13T101213.351

Švábí salát:
Mícháte salát, ve kterém je sem tam šváb, a musíte umět lhát, jak když bičem mrská. Vtipná rychlá postřehová karetka pro 2–6 hráčů, nominovaná na prestižní cenu Spieles des Jahres v roce 2008. Chcete se hodně zasmát? Pak by vám tahle hra neměla chybět.

unnamed - 2021-02-13T100828.564

Diamoniak:
Stavíte si barevné zámky, ale pozor na čarodějnice. Zhatí všechny vaše plány, pokud vám nepomohou hodné víly. Rychlá karetka s prvkem náhody pro 2–4 hráče. Hra vhodná pro menší holky.

Duch:
Vyhrává ten nejrychlejší, kdo najde mezi dřevěnými duchařskými předměty ten pravý. Nesmí mít ale ani barvu ani tvar, který je na obrázku na hrací kartě. Vtipná postřehovka pro 2–8 hráčů, nominovaná na prestižní cenu Spieles des Jahres v roce 2011. Kromě první verze hry existuje i pár dalších, které se hrají samostatně. Jednoduchoučká, svižná hra.

Catan (karetka):
Je středověk, stavíte cesty, vesnice, budujete města. Jen nejnadanější stavitel vyhrává. Budovací karetka pro 2–4 hráče, nominovaná na prestižní cenu Spieles des Jahres v roce 1997. Existuje velká deskovka Osadníci z Katanu a hromada rozšíření a nejrůznějších verzí (kostkové, karetní, pro děti, námořnická, existují i hvězdoplavcí nebo kataní Hra o trůny). Poprvé Osadníci vyšli v roce 1995.

unnamed - 2021-02-13T100820.092

unnamed - 2021-02-13T100812.052

Port Royal (základ):
Stanete se kapitánem v královském přístavišti. Potřebujete lodě, posádku a pak hurá na výpravy za dobrodružstvím. Budovací karetka s prvky náhody pro 2–5 hráčů. Můžete si pořídit i rozšíření, které se dá hrát jako sólovka nebo dvojkovka. Perfektní hra, i když chviličku trvá prokousat se pravidly.

Medvěd Wrr:
Medvěd Wrr se dostal do pohádkového knižního světa a potřebuje zachránit kouzelný tiskařský stroj na knihy. Bojuje se zlovolnými piráty, kteří chtějí stroj použít ke svým nekalostem. Budovací karetka pro 2–4 hráče. Je to česká hra a můžete si k ní pořídit i dvě knížky o hlavním hrdinovi.

Medvěda Wrr můžete koupit v našem e-shopu

Medvěd Wrr (1)

Medvěd Wrr (6)

Zbodni salát:
Mícháte zeleninový salát tak, abyste za něj na konci dostali co nejvíce bodů. Do poslední chvíle se neví, kdo si pochutná na výhře. Rychlá strategická karetka pro 2–6 hráčů. Fakt super hra, jedna z našich hodně oblíbených.

unnamed (84)

Lama:
Znáte prší, ale hráli jste ho už tisíckrát? Lama je jeho jednodušší verze, vhodná i pro prcky. Jednoduchá karetka pro 2–6 hráčů, nominována na prestižní cenu Spieles des Jahres v roce 2019. Jezdí s námi na každý výlet či dovolenou.

unnamed (80)

 Všechny fotky jsou z našeho archivu. 

Herní stromek do vánočního 4letteru 4 Kavek

 

4letter logo 1

4LETTER - NEWSLETTER PRO VŠECHNY, KTEŘÍ SI RÁDI HRAJÍ

Značku 4 Kavky jsme založili, protože si rádi hrajeme. Teď se s vámi chceme podělit o to, co ve světě her objevujeme. A tak jsme vytvořili 4letter – newsletter o hrách a hraní. Je určený pro všechny, kteří se stejně jako my občas pustí do nějaké té deskovky i jiných her. Nejsme herní ufoni a nebudeme na vás machrovat, kolik toho víme a známe. Sami patříme mezi občasné hráče, kteří s nadšením prozkoumávají (nejen) deskoherní svět krok za krokem. Budeme rádi, když se k nám přidáte. Pokud nechcete přijít o pravidelnou měsíční dávku herní inspirace, zajímavých tipů i pohledu za oponu při rozhovorech s lidmi, kteří vědí o hrách první poslední, přihlaste se. Nesnšíme spam a nejsme pitomci, váš e-mail u nás proto bude jako v bavlnce. 

5 DŮVODŮ, PROČ SE PŘIHLÁSIT K NAŠEMU NEWSLETTERU

  1. Je zadarmo a odhlásit se můžete kdykoliv.
  2. Pomůže vám zorientovat se v hromadě nejrůznějších her.
  3. Nečekejte spam, hloupé marketingové nabídky ani uřvaného alzáka, jen čtení o hrách.
  4. Posíláme vždy pouze to, co bychom chtěli sami číst.
  5. Pokud si rádi hrajete, bude vás bavit.