Střední deskové hry do 500 korun

2.foto do vánočního 4letteru 4 Kavek

Activity original: 
Ideální hra pro skupinu lidí, kteří se chtějí dobře bavit. Plníte různé aktivity, malujete, povídáte, hrajete pantomimu. Zábavná párty hra pro děti i dospělé s vysokým ha ha efektem, tedy že se u ní zasmějete. Rádi ji nosíme na rozjezd oslav a setkání s přáteli. Stačí nám malá cestovní verze. 

Tik Tak Bum (junior):
Představte si slovní fotbal limitovaný tikající bombou. Pošli to dál, ale rychle, komu bomba vybuchne v ruce, prohrává. Slovní postřehovka i pro prcky od 5 let. Baví ale taky desetileté, má vysoký ha ha efekt. 

Carcassonne (základ):
Z dílů budujete svůj svět složený z polí a měst. Vaši panáčci ho pak okupují, kdo urve největší kus, vyhrává. Už je to klasika, však také hra pochází z roku 2001, hned po uvedení na trh získala prestižní ocenění Spieles des Jahres. Jde o strategickou hru, ke které existuje nespočet verzí a možných rozšíření. Zvládnou ji děti školu povinné, ale baví i dospěláky po celém světě. Hrajeme základ a rozšíření Princezna a drak a Hostince a katedrály. Měli jsme i Věž, ale tu jsme poslali dál, nehrála se nám dobře. Nemáte-li doma nic, možná se vyplatí koupit si tzv. big box, kde je základ a pár rozšíření.  

Umí prase létat (cestovní):
Umí prase létat? Má želva zobák? Je tu kupa vlastností a hromada zvířat. Odhadnou děti správně, co které zvířátko umí? Zábavnou formou se o světě zvířat leccos naučí. Máme menší cestovní verzi a stačí to. V základní velké stolní verzi je víc kartiček zvířat i jejich vlastností a ještě počítací tabulka. Kdybychom dnes kupovali, pořídili bychom největší verzi této hry nazvanou Umí prase létat plus, která vyšla loni. 

Bananagrams:
Máte rádi Scrabble? Tohle je hodně podobná hra, jen si každý skládá svou vlastní křížovku před sebe na stůl. Kdo bude nejrychlejší? Hrajete-li se svými školou povinnými dětmi Scrabble, tak na cesty nebo oslavy je super zabalit si praktický pytlíkový banán s písmenkovými kameny a zahrát si bananagrams. 

IMG-3721

Bla Bla Bla:
A další hra se slovy, která má za nás palec nahoru a může třeba prvňáčkům pomoci s učením češtiny. Je to takový Dixit pro menší děti, obrázky, akce i situace na kartách jsou jednodušší a pochopitelnější. Karet je plná krabice, žádný vzduch jako v mnoha jiných hrách. 

Bla Bla Bla (1)

Bla Bla Bla (5)

Krycí jména:
Jste v roli tajných agentů, nesmíte se prozradit a musíte nenápadně najít i všechny své kolegy, kteří ale mají krycí jména. Na vše vám musí stačit jednoslovné nápovědy a za chyby se často platí životem. Týmová kooperativní párty hra pro školáky i dospěláky. Původní česká hra, která udělala díru do světa. Prodalo se jí přes 5 000 000 kusů a má herního Oskara z roku 2016. Existuje základní verze, pak obrázková, která se dá hrát samostatně nebo spolu se základem, ale nám už to přišlo moc těžké. Pak je verze pro dva hráče a XXL obří verze, která je ale špatně skladná. Základ podle nás úplně postačí. Jedna z top her, co máme doma. 

Krycí jména (2)_1

Krycí jména (3)_1

Kingdomino:
Máte rádi Carcassonne, ale už je ohraný? Nebo trvá moc dlouho? Kingdomino je o dost svižnější. Má podobný herní mechanismus, jen si každý staví svůj vlastní malý svět. Budovací strategická hra pro školáky i dospěláky. Získala cenu Spieles des Jahres v roce 2017. Hra bude bavit celou rodinu, a pokud je vás 5 nebo 6, dokupte si rozšíření Věk obrů

Kingdomino (6)_1

Múza:
Máte větší děti, baví vás Dixit, ale už ho máte ohraný? Múza je mu velice podobná, je nádherně zpracovaná a má o trochu vymakanější herní mechanismus. Prostě karetní dixitovka se slovy a obrazy, jak má být. Za nás palec nahoru. (A je o dost levnější než Dixit.)

Múza

Jedním slovem:
Baví vás Krycí jména a sháníte něco podobného i pro menší školáčky? Jedním slovem je dobrá volba. Kooperativní párty hra se slovy. Děti hrají spolu proti hře, nehádají se a hezky si rozšiřují slovní zásobu. Ty naše ji v létě na dovolené hrály i několikrát denně. Taky tato hra získala herního Oskara v roce 2019.   

Jedním slovem_1

Zombie Kidz Evolution:
Stanete se lovci zombíků a musíte ochránit školu. Vy proti nemrtvým. Zvládnete to? Při hře postupně plníte úkoly, za které dostáváte obálky s rozšířením a dalšími možnostmi hry. Taky s novými schopnostmi jednotlivých postav. Hra je letos nominovaná na herního Oskara a opravdu si to zaslouží. Tak vymakanou hru s postupným rozšiřováním jsme ještě nehráli. Zvládnou ji i 6leté děti.

unnamed (54)

 Všechny fotografie jsou z našeho vlastního archivu 4 Kavek

 

4letter logo 1

4LETTER - NEWSLETTER PRO VŠECHNY, KTEŘÍ SI RÁDI HRAJÍ

Všechny tipy z článku jsou z našeho 4letteru.

4letter – newsletter o hrách a hraní. Je určený pro všechny, kteří se stejně jako my občas pustí do nějaké té deskovky i jiných her. Nejsme herní ufoni a nebudeme na vás machrovat, kolik toho víme a známe. Sami patříme mezi občasné hráče, kteří s nadšením prozkoumávají (nejen) deskoherní svět krok za krokem. Budeme rádi, když se k nám přidáte. Pokud nechcete přijít o pravidelnou měsíční dávku herní inspirace, zajímavých tipů i pohledu za oponu při rozhovorech s lidmi, kteří vědí o hrách první poslední, přihlaste se. Nesnšíme spam a nejsme pitomci, váš e-mail u nás proto bude jako v bavlnce. 

5 DŮVODŮ, PROČ SE PŘIHLÁSIT K NAŠEMU NEWSLETTERU

  1. Je zadarmo a odhlásit se můžete kdykoliv.
  2. Pomůže vám zorientovat se v hromadě nejrůznějších her.
  3. Nečekejte spam, hloupé marketingové nabídky ani uřvaného alzáka, jen čtení o hrách.
  4. Posíláme vždy pouze to, co bychom chtěli sami číst.
  5. Pokud si rádi hrajete, bude vás bavit.