Piou Piou

Minikaretka od Djeca Piou Piou vám zabere tak 10 minut, je roztomilá, rychlá a zvládnou ji i prcci. Baví i dospělé. Mezi zkušenějšími deskohráči by se jí říkalo filler, tedy výplňovka, hra mezi většími hrami. My máme míň času na hraní, a tak je to občas přesně to, na co si čas dokážeme udělat. 

IMG-4263

Každý hráč dostane na začátku 4 karty a do tohoto počtu si na konci svého tahu dolízne z lízacího balíčku. Jak vypadá tah?

  1. Vymění si 1-4 karty v ruce tak, že je odhodí na odhazovací balíček a z lízacího si stejný počet dobere
  2. Získá vajíčko - to udělá tak, že odhodí z ruky slepici, kohouta a hnízdo - ze stolu si pak vezme vajíčko a nechá ho před sebou ležet čistě vaječnou stranou (bez kuřátka)
  3. Oživí vajíčko - nechá vylíhnout kuře z vajíčka, které už má z předešlých kol na stole - vyloží dvě karty slepice a pak otočí kartu vajíčka na stranu s vylíhlým kuřátkem
  4. Zaútočí na nevylíhlé kuřítko pomocí lišky tak, že kartu lišky dhodí na odhazovací balíček a řekne či ukáže, po kterém vajíčku jde - ten, na jehož vejce liška pomrkává, se ale může bránit, pokud má v ruce dva kohouty, odhodí je na dohazovací balíček, vajíčko je ochráněno

Na konci tahu si každý dobere do čtyř karet (aktivní hráč i hráč, jehož vajíčko bylo napadeno a bránil se za pomoci dvou kohoutů)  a hraje se dál ve směru hodinových ručiček. Kdo jako první získá tři kuřátka, vyhrál. Delší varianta se hraje do rozebrání všech kuřátek, ale to už nás ve čtyřech tak nebavilo. Do těch tří je to fakt prima. 

 

A tady je podrobný videonávod s jednou celou hrou