7 tipů na hry do větru a na zahrádky

Hráváte hry venku a rozfoukává vám je vítr? Marně si lámete hlavu s tím, co vzít ven, aby se to dalo hrát třebas i na pláži, hřišti, na lavičce nebo na stole v zahradní restauraci, kde se občas vyleje limča nebo kafe? Tady je našich pár tipů na hry do větru. 

  1. Ponorka
  2. Hmyzáci do kapsy
  3. Heckmeck
  4. Desítka
  5. Kluster
  6. Vyprávěcí kostky
  7. Vyprávěcí karty

PONORKA (Deep Sea Adventure)

Tahle maličká kapesní deskovka z Japonska je nejen praktická co do velikosti, ale hrací žetony, kostky i panáčci se nenechají snadno odfouknout. A navíc je skladná a zahrajete si ji i na docela maličkém prostoru. Přidávám k ní český návod a natočili jsme i podrobné video. Takže můžete hned začít hrát. 

HMYZÁCI (Hive) DO KAPSY

Asi nejvíc outdoorová deskovka v naší sbírce. Jsou tam jen hrací kameny, které mohou být snad i ve vodě a nic se jim nestane. Plážová i výletová tutovka. Ke hře přidáváme hezounká česká pravidla a dvě lamakarty (pomocné kartičky s rychlým přehledem pravidel) - trochu jsme se plácli přes kapsu a nechali je tisknout u voděodolného materiálu. A i k Hmyzákům jsme natočili video. 

HECKMECK

Podobně easy na je na cesty Heckmeck, kde jsou jen hrací kameny a kostky. I ty ustojí trochu toho pofukování. Výhoda je, že tuhle hru si s vámi rádi zahrají i nezkušení hráči, děti nebo třeba babička s dědou. Patří mezi naše oblíbené. A samozřejmě i k ní máme video.

 

DESÍTKA

Do vlaku, letadla či kavárny se stopro šikne Desítka. Je to vědomostní hra, kterou udržíte během hraní v ruce. Můžete si pořídit variantu dle tématu, my máme Harryho Pottera. I na ni můžete juknout v našem videu. 

KLUSTER

I zhoršené povětrnostní podmínky určitě ustojí Kluster. Super hra jen s magnety a jedním provázkem. Skvělá záležitost, i když na výletech se pronese. I k této hře u nás najdete videonávod. 

VYPRÁVĚCÍ KOSTKY

Na ven jsou super i vyprávěcí kostky. Existuji spousta druhů, ale jejich hraní baví malé i velké. 

VYPRÁVĚCÍ KARTY MYRIORAMA

Kdo nemusí kostky, může si pořídit vyprávěcí karty od Albi: Hluboké lesy, Tajemné sídlo, Nekonečná odysea. Jsou nádherné s unikátní grafikou. Všechny tři kousky jsou inspirované japonskými kartami zvanými myriorama, jejichž původ sahá do 19. století. Vy můžete pustit fantazii ze řetězu a odhalit vypravěčské schopnosti prostřednictvím těchto jedinečných karet. 

VENKOVNÍ HRY / ZAHRADNÍ ZÁBAVA

No a kdo někam frčí autem, karavanem nebo tak, může se u nás inspirovat i ku hraní venkovních her. KUBB - vikingské šachy patří mezi topky celé naší rodiny. Jaké hry na ven máme doma? Najdete je v našem článku