Co doma rády hrají 4 Kavky (podzim 2021)?

Hrajeme hromadu her. Kupujeme hromadu her. Takže naše TOPky se obměňují. Chceme pro vás nacházet co nejvíc super her pro rodiny s dětmi jako máme my. Čili se školáky, se kterými si máma a táta chce zahrát něco svižného a jednoduchého. A co nejvíc žereme na podzim roku 2021? Protože o všech těch hrách hodně píšeme a točíme videa, mnohé z nich můžete rovnou prokliknout a mrknout na celý článek o konkrétní hře. Není nad to se podívat hře pod víko, člověk si hned udělá lepší představu, jestli je to to, co hledá, co by si pak doma rád zahrál. 

 

Hráči:

Máma Lily, táta Martin, syn Jáchym (9 let), dcera Bertička (11 let)

 

PÁRTY:

Když jdem na párty jen s dospěláky, bereme naši vlastní veselou párty hru Čeština 2.0, která je pro věk 15+. Nasmějete se nad českými novotvary tak, až vám potečou slzy.

 

DLOUHÁNI: 

Když je dost času a i chutě na něco delšího, máme dvě želízka v ohni:

 

STŘEDNĚ DLOUHÉ HRY: 

Mnohem míň času, sil i mozkových buněk sežere Marvel Splendor. Skvělá hra pro milovníky filmových marvelovek. Strategická, zabere cca hodinku, ale docela dobře se dá vysvětlit, pochopit a hrát. Za dětmi dom chodí kámoši dom a hrají Marvel Splendor celé odpolko. 

 

RYCHLOVKY:

Nejraději hrajeme pohodové rychlovky, které sfouknem do půlhodinky. Tzv. fillery z anglického FILL = vyplnit. Jiní hráči, kteří hrají obr hry od rána do večerea, si mezi těmito dlouhými hrami vyplňují čas fillery. To pro nás jsou fillery základ. Nic jiného moc nepotřebujeme. 

 

Abstraktky (strategické abstraktní hry, krásné na pohed i hraní): UbongoNova Luna, Project L

Logické hry: Rummikub XXL 

Klasické hry: kanasta, prší

Kooperačky (kooperativní hry, kde všichni hrají/kooperují společně): Krycí jména, Jedním slovem, Gump, The Game

Párty hry: Dixit, Activity

Slovní hry: Bomba, Scrabble

Postřehovky (postřehové hry, kde jde o rychlost a postřeh): Duch, Duchová v koupelně, Taco kočka koza sýr pizza, Tarantule tango, Tůry můry, Švábí salát, Turboprší 

Easy karetky (zvládnou je i prcci, předškoláci): Spící královny, Lama, Piou Piou

Strategičtější karetky: Žralovci, Zbodni salát, Kombo Afrika, Port Royal, Karty mrtvého muže

Kombinované hry s kostkami, hracími kameny či jinými komponenty: Pirátské kostky, Heckmeck, Dobdrodružství v hlubinách moře

Stavění: Kingdomino

Venkovní: Kubb, kroket, indiaca, retrohry (skákání gumy, cvrnkání kuliček, skákání panáka, krvavé koleno...)